Do prosáté mouky nakrájíme máslo, přidáme jedno vejce, špetku soli a vypracujeme těsto. Zabalime ho do folie a dáme minimálně na hodinu do lednice. V hrnci přivedeme k varu půl litru vody s kořením a octem, vložíme pokrájené houby a vaříme 10 minut. Zcedíme a necháme okapat. Zakysanou smetanu našleháme s vejcem, osolíme, opepříme a přidáme jemně nasekané jehličky rozmarýnu. Těsto rozdělíme na čtyři díly, rozválíme a vyložíme formičky. Do každé dáme zakysanou smetanu, rozdělíme houby, posypeme parmazánem a dáme péct zhruba 25 minut při 180°.
Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!
Vrrr! Poslouchám jen registrované a přihlášené uživatele! Pokud mi chcete dávat povely a hlídat nový obsah, tak se přihlaste nebo registruje!