Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Houbové koláčky / tartaletky /

Houbové koláčky / tartaletky /

Ingredience

150 g hladké mouky, 75 g másla, 1 vejce, hrst lišek nebo hříbků, 150 g husté zakysané smetany, 2 vejce, snítka rozmarýny, mletý bílý pepř, lžíce parmazánu, 50 ml octa, bobkový list, 3 nová koření, 5 zrnek pepře, sůl

Pracovní postup

Do prosáté mouky nakrájíme máslo, přidáme jedno vejce, špetku soli a vypracujeme těsto. Zabalime ho do folie a dáme minimálně na hodinu do lednice. V hrnci přivedeme k varu půl litru vody s kořením a octem, vložíme pokrájené houby a vaříme 10 minut. Zcedíme a necháme okapat. Zakysanou smetanu našleháme s vejcem, osolíme, opepříme a přidáme jemně nasekané jehličky rozmarýnu. Těsto rozdělíme na čtyři díly, rozválíme a vyložíme formičky. Do každé dáme zakysanou smetanu, rozdělíme houby, posypeme parmazánem a dáme péct zhruba 25 minut při 180°.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace