Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

Recepty a vaření z hub jsou samostatná kuchařská disciplína.

Máte-li svoje vlastní recepty z hub, o které byste se rádi podělili s ostatními houbaři, přidejte je do receptáře. Archivujte si je a autorizujte pod svým uživatelským účtem naHoubach.cz, kde je vždy na jednom místě dohledáte.

Receptář naHoubach.cz obsahuje více než 500 receptů z hub a stále přibývají .

Houbařské recepty jsou unikátně provázány s atlasem hub. Můžete si vybrat recept ať už podle určitého druhu houby, tak i podle dalších zadaných parametrů do vyhledávače.

Již v prastarých antických dobách byla jídla z hub považována za skvělou delikatesu a gastronomickou perlu vyhledávanou labužníky. Gurmáni oceňují jejich vynikající chuť a intenzivní aroma.

Houby lze v kuchyni použít prakticky na všechny způsoby. Od hlavních jídel, přes polévky, omáčky, předkrmy až po kořenící přísady či dokonce dezerty.

Jednotlivé druhy hub mají různé vlastnosti a hodí se k odlišným způsobům kuchyňského zpracování. Některé houby jsou všestranně kulinářsky využitelné a jiné houby jsou vhodné pouze ke speciálním úpravám.

Vyhledávání v receptech

Vyhledané recepty z hub

  • Rychlé houbové toasty

    300 g hub - žampiony, nebo hlíva / v létě hříbky a jiné jedlé houby / 1 svazek mladých cibulek, 180 g - 200 g šunky, 120 g eidamu nebo jiného sýra, kmín, čerstvý mletý pepř, sůl + tmavý toastový chléb, tuk na vymazání plechu

    Pečivo nakrájíme na plátky, nebo použijeme toastový chléb. Na másle zpěníme cibulku / bílou část/ a přidáme očištěné a pokrájené houby na kostičky. Osolíme, přidáme kmín, opepříme a podusíme doměkka. Pokud houby nepouští žádnou tekutinu, podlijeme je troškou vody. Dusíme, až se tekutina vypaří. Ochutíme podle potřeby, dosolíme nebo opepříme. Směs odstavíme z ohně a vmícháme na nudličky pokrájen…

  • Smažená bedla v orientální marinádě se zázvorem

    Hlavičky bedel-podle počtu strávníků, 1-2 vajíčka, podle množství, kolik jich budeme obalovat, vegeta, pepř, 1-2 lžičky orientální marinády se zázvorem, hladká mouka, strouhanka na obalení, olej na smažení.

    Hlavičky bedel očistíme, mírně posypeme vegetou a opepříme podle chuti. V misce rozšleháme vajíčka s 1-2 lžičkami orientální marinády se zázvorem. Pak hlavičky klasicky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme pomalu v oleji dorůžova. Podáváme nejlépe se zeleninovým salátem.…

  • Smetanové houby ve špagetovém hnízdě

    200 g čerstvých nebo zmražených hub (směs), 1 dl vývaru na podlití (nebo vývaru z kostky), 1 střední cibule, 1 hrst pórku, 200 ml smetany na vaření, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, mletý kmín, 1 lžíce olivového oleje nebo sádla, oříšek studeného másla (1 čajová lžička) A dále: 2 porce uvařených špaget, 2 vajíčka naměkko (od bodu varu vaříme v osolené vodě 2 minuty)

    Na tuku osmažíme cibulku, po chvíli přidáme pórek a rozmačkaný česnek. Mírně podlijeme vývarem a vložíme houby a koření. Vaříme do změknutí hub. Nakonec přidáme smetanu, podle chuti dokořením, chvíli provaříme a odstavíme. Vmícháme oříšek másla a nalijeme na špagety. Navrch položíme vajíčko a dozdobíme zeleninou.…

  • Smetanové lišky v nudlích

    10 dkg čerstvých hub - liška obecná, máslo, 2 dl smetany ke šlehání, široké nudle, sůl, mletý kmín

    Začneme tím, že si dáme vařit široké nudle dle návodu na balení. Mezitím si dobře opláchneme a od případných nečistot očistíme čerstvé lišky. Do pánve si dáme rozpustit trochu másla, do kterého dáme špetku mletého kmínu a vložíme lišky. Lehce podusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou ideálně měkké, čehož docílíme za 5 minut. Jakmile jsou lišky hotové a skoro bez šťávy tak je v pánvi podlijeme smetan…

  • Smrže jednoduše na másle

    6-8 smržů střední velikosti překrojených napůl, máslo 1 lžíce, sůl, pepř čerstvě mletý, petrželka

    Houby vhodíme na pánev s rozpuštěným máslem, osolíme, opepříme. Mícháme. Houby pustí vodu, která se opět vypaří a ještě je trochu opečeme. Celková doba přípravy cca 15 minut. Před dokončením přidáme zelenou petrželku a ještě prohřejeme. Podáváme s chlebem.…

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace