Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

Recepty a vaření z hub jsou samostatná kuchařská disciplína.

Máte-li svoje vlastní recepty z hub, o které byste se rádi podělili s ostatními houbaři, přidejte je do receptáře. Archivujte si je a autorizujte pod svým uživatelským účtem naHoubach.cz, kde je vždy na jednom místě dohledáte.

Receptář naHoubach.cz obsahuje více než 500 receptů z hub a stále přibývají .

Houbařské recepty jsou unikátně provázány s atlasem hub. Můžete si vybrat recept ať už podle určitého druhu houby, tak i podle dalších zadaných parametrů do vyhledávače.

Již v prastarých antických dobách byla jídla z hub považována za skvělou delikatesu a gastronomickou perlu vyhledávanou labužníky. Gurmáni oceňují jejich vynikající chuť a intenzivní aroma.

Houby lze v kuchyni použít prakticky na všechny způsoby. Od hlavních jídel, přes polévky, omáčky, předkrmy až po kořenící přísady či dokonce dezerty.

Jednotlivé druhy hub mají různé vlastnosti a hodí se k odlišným způsobům kuchyňského zpracování. Některé houby jsou všestranně kulinářsky využitelné a jiné houby jsou vhodné pouze ke speciálním úpravám.

Vyhledávání v receptech

Vyhledané recepty z hub

  • Houby z trouby

    Mísa hub, nejlépe směs, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 4-5 krajíců chleba(může být i starší), majoránka, kmín, 3 vejce, pažitka, olej, sůl.

    Na pánvi si na malinkém množství oleje osmažíme na kostky nakrájený chleba do zlatova(jako krutony). Na druhé pánvi si na oleji osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, přidáme houby, kmín majoránku a smažíme, mícháme až se voda z hub vydusí, pak dáme ještě česnek na plátky, nakrájenou pažitku a osolíme dle chuti. Orestovaný chleba promícháme s houbami, směs dáme do pekáčku a zalijeme rozšlehanými ve…

  • Houby, plněné a zapečené se zakysanou smetanou a sýrem

    4 - 6 středně velkých hub / měla jsem krémové žampiony / 2 hrstičky strouhanky z celozrných toastů / třeba i jinou strouhanku / 2 hrstičky pražených, slaných a umletých oříšků / nebo slané mandle / 2 PL zakysané osolené smetany / nebo majolky - tatarky / 1 PL nasekané petrželky nebo libečku sůl, pepř, 2 PL strouhaného sýra / může být i zauzený sýr /

    Očištěným houbám odřízneme nožičky. Strouhanku a opražené umleté oříšky smícháme se lžící nasekané petrželky nebo libečku a spojíme s osolenou a opepřenou, zakysanou smetanou / majolkou nebo tatarskou omáčkou /. Houby bez nožiček, položíme hlavičkou dolů a naplníme je touto směsí. Posypeme strouhaným sýrem a dáme na 10 minut zapéci do trouby na 200 stupňů.…

  • Hrnečkovo houbové knedlíky

    6 žemlí, 200 g hub, 100 g slaniny, 2 vejce, 2 dl mléka, hrubá mouka nebo strouhanka na zahuštění, 50 g sádla, 1 cibule, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, mletý pepř, sůl, sádlo na vymaštění hrnečku.

    Slaninu nakrájíme nadrobno, rozškvaříme na pánvi a opečeme na ní na kostičky nakrájené žemle dokřupava, Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby (sušené musíme předem namočit) a podusíme doměkka. Necháme prochladnout, přidáme osmažené žemle se slaninou, zalijeme vejci rozšlehanými v mléce se solí, pepřem a petrželkou, promícháme a zahustíme moukou. Těstem naplníme asi do 2/3 hrn…

  • Hříbková omáčka se sušenými rajčaty

    250g hříbků, 4 sušená rajčata naložená v oleji s česnekem a bylinkami, 1 malá cibule, 100g slaniny, 200ml sladké smetany, čerstvá bazalka, kousek másla, špetka drceného kmínu, 1 bobkový list, sůl

    Na másle si orestujeme najemno nakrájenou cibuli a následně slaninu. Přidáme pokrájené hříbky a sušená rajčata, podlijeme cca 2PL vody, okořeníme, osolíme a dusíme asi 10 minut. Pak přilijeme smetanu, provaříme do zhoustnutí a nakonec vmícháme posekanou bazalku. Omáčka je vhodná na těstoviny, popř. k masu.…

  • Hubové „koložvárske“ zelí

    500 g kyslej kapusty, 500 g lesných húb, 200 g ryže, 2 cibule, 1 kyslá smotana ( 150 g ), 1 dl mlieka, 3 vajcia, 1 lyžica mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, olej

    Na troche oleja opražíme 1 nadrobno narezanú cibuľu, pridáme mletú papriku, kapustu, premiešame a podusíme cca 15 minút. V druhom hrnci opäť na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú druhú cibuľu, pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme a dusíme 15 minút. Na troške oleja v treťom hrnci opražíme ryžu, zalejeme horúcou vodou, jemne osolíme a dusíme do mäkka. Do vymasteného pekáča dáme polovi…

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace