Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

Recepty a vaření z hub jsou samostatná kuchařská disciplína.

Máte-li svoje vlastní recepty z hub, o které byste se rádi podělili s ostatními houbaři, přidejte je do receptáře. Archivujte si je a autorizujte pod svým uživatelským účtem naHoubach.cz, kde je vždy na jednom místě dohledáte.

Receptář naHoubach.cz obsahuje více než 500 receptů z hub a stále přibývají .

Houbařské recepty jsou unikátně provázány s atlasem hub. Můžete si vybrat recept ať už podle určitého druhu houby, tak i podle dalších zadaných parametrů do vyhledávače.

Již v prastarých antických dobách byla jídla z hub považována za skvělou delikatesu a gastronomickou perlu vyhledávanou labužníky. Gurmáni oceňují jejich vynikající chuť a intenzivní aroma.

Houby lze v kuchyni použít prakticky na všechny způsoby. Od hlavních jídel, přes polévky, omáčky, předkrmy až po kořenící přísady či dokonce dezerty.

Jednotlivé druhy hub mají různé vlastnosti a hodí se k odlišným způsobům kuchyňského zpracování. Některé houby jsou všestranně kulinářsky využitelné a jiné houby jsou vhodné pouze ke speciálním úpravám.

Vyhledávání v receptech

Vyhledané recepty z hub

  • Houbové koláčky / tartaletky /

    150 g hladké mouky, 75 g másla, 1 vejce, hrst lišek nebo hříbků, 150 g husté zakysané smetany, 2 vejce, snítka rozmarýny, mletý bílý pepř, lžíce parmazánu, 50 ml octa, bobkový list, 3 nová koření, 5 zrnek pepře, sůl

    Do prosáté mouky nakrájíme máslo, přidáme jedno vejce, špetku soli a vypracujeme těsto. Zabalime ho do folie a dáme minimálně na hodinu do lednice. V hrnci přivedeme k varu půl litru vody s kořením a octem, vložíme pokrájené houby a vaříme 10 minut. Zcedíme a necháme okapat. Zakysanou smetanu našleháme s vejcem, osolíme, opepříme a přidáme jemně nasekané jehličky rozmarýnu. Těsto rozdělíme na č…

  • Houbove noky

    1kg noky(bramborove), 400g houby ( hribky,zampiony atd. ), 300g besamel, 300g syr ( eidam, lerdamer ), 40g strouhany parmazan, 1 strouzek cesneku, sul, pepr, olej *Besamel:25g maslo, 25g mouka, 250ml mleko, muskatovy orisek. Maslo rozpustime, pridame mouku a pak mleko, vse nad plamenem michame do kase. Primichame muskatovy orisek.

    Do panve dame olej s cesnekem ( cely strouzek ) a zahrejeme. Pridame ciste houby, sul, pepr a varime asi 10min. Vyndame cesnek. Pripravime si besamel a pridame ho k houbam i s 2/3 parmazanu. Vse rozmixujeme ( dame si na stranu par hub na ozdobu ) na hustejsi omacku. Mezitim si uvarime noky v osolene vode ( az zacnou plavat, jsou hotove ), pridame je k houbove omacce a promichame i s na kostic…

  • Houbové palačinky se sýrem a rajčatovou omáčkou

    Palačinky ( podle receptu, který nejraději používáte), čerstvé houby, slanina, nastrouhaný tvrdý sýr ( eidam, blaťácké zlato, čedar apod.), tymián, sůl ( neudávám přesné množství ingrediencí, záleží na tom, kolik palačinek chcete plnit) Na omáčku: 6 větších rajčat zbavených slupek, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, čerstvá bazalka, sůl, popř. špetka cukru, olej

    Nejprve si připravíme omáčku. Na oleji si zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájená rajčata na kostičky, osolíme a vaříme do zhoustnutí. Nakonec do omáčky prolisujeme česnek a vmícháme posekanou bazalku. Pokud jsou rajčata příliš kyselá, ochutíme špetkou cukru. Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájené houby, trochu tymiánu, osolíme a podusíme do vypaře…

  • Houbovo - bramborový guláš

    500 g húb (dala som zamrazené václavky), 500 g zemiakov - brambory, 150 g mäsitá údená slanina, 1 cibuľa, trochu oleja - 1 PL mletá červená paprika, feferónkový krém a paprikový krém, soľ, čierne korenie - pepř, 4 strúčiky cesnaku, majoránka, libeček, (ak máme 1 paprika a 1 paradajka pokrájané na kúsky), voda podľa potreby a zvyku, kyslá smotana, 5 - 6 ks vajcia uvarené na tvrdo

    Na olej dáme pokrájanú slaninu vytopiť, pridáme pokrájanú cibuľu, smažíme. Zasypeme mletou paprikou, pridáme huby, soľ, čierne korenie, feferónkový a paprikový krém, zemiaky na kocky. (V lete pridáme papriku a paradajku.) Zalejeme trochou vody. Pomaly varíme, ku koncu pretlačíme cesnak, pridáme majoránku a libeček. Servírujeme s kyslou smotanou a vajcami na tvrdo, k tomu čerstvý chlieb. (Moja…

  • Houbovo-kroupové karbanátky

    225g žampionů, 65g suchých krup, 50g tvrdého sýra (eidam, gouda, čedar…), 2 vejce, 1 lžíce sojové omáčky, strouhanka, čestvá petržel, sůl

    Kroupy uvaříme doměkka a necháme vychladit. Očištěné a velmi drobně pokrájené houby přidáme k uvařeným a vychladlým kroupám. Tvrdý sýr na hrubo nastrouháme, petrželku drobně posekáme. K houbovo-kroupové směsi přidáme sýr, petrželku, vejce a strouhanku. V případě potřeby osolíme a vypracujeme směs, ze které lze vlhkýma rukama tvarujeme karbanátky, které smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme v ho…

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace