Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

Recepty a vaření z hub jsou samostatná kuchařská disciplína.

Máte-li svoje vlastní recepty z hub, o které byste se rádi podělili s ostatními houbaři, přidejte je do receptáře. Archivujte si je a autorizujte pod svým uživatelským účtem naHoubach.cz, kde je vždy na jednom místě dohledáte.

Receptář naHoubach.cz obsahuje více než 500 receptů z hub a stále přibývají .

Houbařské recepty jsou unikátně provázány s atlasem hub. Můžete si vybrat recept ať už podle určitého druhu houby, tak i podle dalších zadaných parametrů do vyhledávače.

Již v prastarých antických dobách byla jídla z hub považována za skvělou delikatesu a gastronomickou perlu vyhledávanou labužníky. Gurmáni oceňují jejich vynikající chuť a intenzivní aroma.

Houby lze v kuchyni použít prakticky na všechny způsoby. Od hlavních jídel, přes polévky, omáčky, předkrmy až po kořenící přísady či dokonce dezerty.

Jednotlivé druhy hub mají různé vlastnosti a hodí se k odlišným způsobům kuchyňského zpracování. Některé houby jsou všestranně kulinářsky využitelné a jiné houby jsou vhodné pouze ke speciálním úpravám.

Vyhledávání v receptech

Vyhledané recepty z hub

  • Bazalkové nudle s liškami

    10 dkg čerstvých hub - liška obecná, široké nudle, kousek sýru Gran Moravia, 15-20 lístků čerstvé bazalky, olivový olej, sůl, celý kmín, máslo,

    Začneme tím, že si dáme vařit široké nudle a to dle návodu na balení. Mezitím si dobře opláchneme a od případných nečistot očistíme čerstvé lišky. Do pánve si dáme rozpustit trochu másla, do kterého dáme špetku celého kmínu a necháme provonět. Přidáme oprané a okapané houby a zlehka orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou měkké. Trvá to chvilku cca 5 minut. Do vyšší nádoby (nejlépe vy…

  • Bedly jako škvarečky

    Hlavičky bedel,sůl,kmín,sádlo

    Hlavičky bedel očistíme, posolíme a pokmínujeme a dáme osmahnout po obou stranách na sádlo. Podáváme s chlebem. Moc dobré. Takto můžeme použít i jiné houby, výborné jsou růžovky.…

  • Bedly na kmíně

    bedly, drcený kmín, sůl, sádlo

    Bedly očistíme a nakrájíme na 3x3cm kousky.... nebo jak kdo má rád. Pro jednu porci: na pánev dáme 1pl sádla, rozehřejeme, přidáme bedly, 1kl kmínu, osolíme a necháme restovat na mírném ohni, dokud se nám neodpaří všechna voda co bedly pustí. Podáváme s pečivem.…

  • Brambory zapékané s houbami

    1 kg v šupke uvarených zemiakov, 1 väčšia cibuľa, 500 g húb ( lesných alebo hliva ), 200 g údenej varenej šunky ( nie pražská a pod ), 3 vajíčka varené na tvrdo, 1 kyslá smotana ( 150 ml ), soľ, olej, mleté čierne korenie, olej, niekoľko lyžíc mlieka

    Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme a podusíme asi 20 minút. Do vymazaného pekáčiku narežeme na kolieska polovicu zemiakov, jemne osolíme, rozložíme hubovú zmes. Poukladáme na kolieska narezané vajíčka a zakryjeme druhou polovicou zemiakov ( narezané na kolieska ). Smotanu premiešame s mliekom a zemiaky polejeme. Pečieme pri strednej teplote asi 30 mi…

  • Čínské houbové placičky

    400 g lesních hub, 2 vejce, 2 lžíce Solamylu, 1 lžíce másla, 1 velká cibule, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, pepř, čerstvá bazalka / nemusí být /, olej na smažení

    Houby očistíme, pokrájíme na malé kousky, osolíme a podusíme na másle domměkka. Necháme vychladnout, přidáme vejce, jemně pokrájenou cibuli, koření, bazalku, Solamyl, promícháme a necháme 1/2 hodiny odstát. Na pánvi rozehřejeme olej, lžící děláme malé placičky a osmažíme z obou stran.…

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace