Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

27.9.2013

Kulajda (koprová polévka)

Autor: Katys

Kulajda (koprová polévka)

Ingredience

1 kefír (nebo 1 zakysaná smetana), hrst hub (čerstvé či sušené), 1 cibule, cca 3 brambory, hrst kopru (čerstvý je nejlepší), cca 2 lžíce mouky, kousek másla, vejce, sůl

Pracovní postup

Je to vše děláno od oka, takže množství si můžete upravit dle chuti či podle toho, co zrovna máte doma. Může být pokaždé jiná, ale stejně dobrá. Nakrájíme si cibuli na kostičky, houby a brambory na kousky. V hrnci si rozehřejeme máslo a uděláme cibulovou jíšku, zalijeme vroucí vodou a rozmícháme (vody podle velikosti hrnce, asi 1-2 litry). Počkáme, až se znovu začne vařit a pak přidáme houby a brambory, osolíme a necháme povařit asi 20 minut (než jsou brambory měkké). Poté vlijeme kefír, nebo zakysanou smetanu, zamícháme a již nevaříme. Přidáme hrst kopru, dosolíme, případně dokyselíme a můžeme přidat vařené vejce, nebo jen tak rozkvedlat v hotové horké polévce.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!

Diskuse

  • Robofil 29.9.2013 17:42

    vypadá hodně dobře! zkusím, ale kde vzít na podzim čerstvý kopr?

    odpovědět
  • Katys 29.9.2013 17:50

    nemusí být čerstvý, dobrý je i mražený :-)
    Zapomněla jsem do receptu napsat, že se tam může dát nakonec i vejce (buď uvařené natvrdo, nebo ztracené, nebo jen rozkvedlat ) :-)

    odpovědět
  • f.mamina 25.12.2013 21:52

    Já dělám kulajdu nejraději z klouzků a nebo z hřiba strakoše. Ale dá se dělat i z jiných hub.

    odpovědět
  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace