Je to vše děláno od oka, takže množství si můžete upravit dle chuti či podle toho, co zrovna máte doma. Může být pokaždé jiná, ale stejně dobrá. Nakrájíme si cibuli na kostičky, houby a brambory na kousky. V hrnci si rozehřejeme máslo a uděláme cibulovou jíšku, zalijeme vroucí vodou a rozmícháme (vody podle velikosti hrnce, asi 1-2 litry). Počkáme, až se znovu začne vařit a pak přidáme houby a brambory, osolíme a necháme povařit asi 20 minut (než jsou brambory měkké). Poté vlijeme kefír, nebo zakysanou smetanu, zamícháme a již nevaříme. Přidáme hrst kopru, dosolíme, případně dokyselíme a můžeme přidat vařené vejce, nebo jen tak rozkvedlat v hotové horké polévce.
Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!
Vrrr! Poslouchám jen registrované a přihlášené uživatele! Pokud mi chcete dávat povely a hlídat nový obsah, tak se přihlaste nebo registruje!
vypadá hodně dobře! zkusím, ale kde vzít na podzim čerstvý kopr?
nemusí být čerstvý, dobrý je i mražený :-)
Zapomněla jsem do receptu napsat, že se tam může dát nakonec i vejce (buď uvařené natvrdo, nebo ztracené, nebo jen rozkvedlat ) :-)
Já dělám kulajdu nejraději z klouzků a nebo z hřiba strakoše. Ale dá se dělat i z jiných hub.