Podušené houby: Očištěné a omyté houby nakrájíme na větší kousky. Vsypeme je do kastrolu, přidáme drcený kmín, osolíme a přelijeme troškou vody. Uvedeme je do varu a krátce podusíme. Každou porci kapra dobře osolíme, posypeme drceným kmínem a pepřem. Obalíme v hladké mouce smíchané se solamylem. Rozehřejeme si olej v kastrolu s poklicí a vložíme připravené porce kapra. Zprudka osmažíme z jedné strany, otočíme a zasypeme podušenými houbami. Přikryjeme poklicí a necháme dusit. Podle potřeby promícháme houby nebo přidáme trochu vody, aby se nepřipálily. Tepelně upravujeme asi 10-15 minut. Hotového kapra na houbách podáváme s vařenými brambory, nebo lehkým bramborovým salátem.
Vrrr! Poslouchám jen registrované a přihlášené uživatele! Pokud mi chcete dávat povely a hlídat nový obsah, tak se přihlaste nebo registruje!