Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

25.5.2014

Jihočeská kulajda se zastřenými vejci.

Autor: permon777

Jihočeská kulajda se zastřenými vejci.

Ingredience

Voda 2l Brambory asi pět větších Vejce 5x Čerstvé houby Celý pepř černý pár kuliček Nové koření pár kuliček Bobkový list 2-3 listy Sůl Kopr čerstvý Ocet Kmín špetka Zakysaná smetana Trocha hladké mouky

Pracovní postup

Do osolené vody dám vařit asi pět nakrájených brambor na malé kostičky společně s houbami a kořením ( bobkový list 2-3 kusy, pár kuliček nového koření, pár kuliček celého černého pepře, špetku kmínu) Koření dávám do sítka na čaj abych ho nemusel pak lovit. Do druhého hrnce dám vařit vodu s přídavkem octa a když se začne vařit rozklepnu do ní asi pět vajec tak aby zůstaly vcelku, krátce povařím a vodu sliju. Když jsou brambory měkké přidám zakysanou smetanu s rozkvedlanou hladkou moukou a trochou vody, chvíli provařit a nakonec přidám jemně posekaný kopr a ta vařená vejce. Kdo chce může ještě přikyselit octem, ale opatrně, vrátit se to nedá. A pak už jen dobrou chuť.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • hribekk 28.5.2014 12:37

    Kulajda je výborná, já dávám přes zimu do kulajdy houby naložené ve sladkokyselém nálevu i s nálevem. Nemá to chybu. Mňam

    odpovědět
  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace