Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

26.8.2014

Houbový vypečený pekáček

Autor: Katys

Houbový vypečený pekáček

Ingredience

15-20 hřibovitých pevných a zdravých hub velkých tak 10-15 cm
anglická slanina
smetana ke šlehání
grilovací koření či směs bylinek
máslo, olej

Pracovní postup

Houby řádně očistíme, podélně překrojíme na poloviny či čtvrtiny - dle velikosti hub. Předehřejeme si troubu na 250 stupňů. Na másle nebo oleji si přímo v pekáčku opeču anglickou slaninu, přidám houby, posypu grilovacím kořením nebo paprikou, solí, pepřem a česnekem nebo nějakou jinou směsí, kterou máte rádi. Měla by být trochu ostřejší. Vše zalijeme smetanou a dáme do rozpálené trouby na třičtvrtě hodiny až hodinu péct. Po cca hodině má pekáček na stěnách božskou hnědou připáleninku a houby jsou dobře propečené. Šlehačka zmizela a nechala po sobě sosík jménem - nebe v hubě :-)…. Podáváme s bramborami nebo chlebem.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • rod.turkovaseznam.cz 28.8.2014 18:08

    Už se mi sbíhají sliny. Určitě to zkusím.

    odpovědět
  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace