Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

16.7.2014

Houbová klobása

Autor: Lesomil

Houbová klobása

Ingredience

Směs čerstvých hub - cca 1kg
4 x vejce
1 x cibule
100g slaniny nebo uz. bůčku
vepřová střívka (mohou být i jiná)

Pracovní postup

Očištěné houby nameleme v masovém mlýnku. Do mletých hub rozklepneme jedno vejce, zbývající tři se uvaří natvrdo a nadrobno je posekáme. Na omastku se nechá zpěnit cibule a rovněž se přidá k houbám. Opepříme, osolíme a důkladně zamícháme. Houbovou hmotou naplníme střívka, pevně na konci svážeme a klobásky vložíme do studené osolené vody. Uvedeme do varu a na mírném ohni je je vaříme cca 10 minut. Teplé klobásky položíme na talíř, polijeme opečenou nadrobno nakrájenou slaninou nebo bůčkem a podáváme s vařenými bramborami. Houbové klobásky můžeme jíst i zastudena nebo jen ohřáté (i nad táborákem) s hořčicí a chlebem. Dobrou chuť přátelé houbaři.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace