Očištěné houby nameleme v masovém mlýnku. Do mletých hub rozklepneme jedno vejce, zbývající tři se uvaří natvrdo a nadrobno je posekáme. Na omastku se nechá zpěnit cibule a rovněž se přidá k houbám. Opepříme, osolíme a důkladně zamícháme. Houbovou hmotou naplníme střívka, pevně na konci svážeme a klobásky vložíme do studené osolené vody. Uvedeme do varu a na mírném ohni je je vaříme cca 10 minut. Teplé klobásky položíme na talíř, polijeme opečenou nadrobno nakrájenou slaninou nebo bůčkem a podáváme s vařenými bramborami. Houbové klobásky můžeme jíst i zastudena nebo jen ohřáté (i nad táborákem) s hořčicí a chlebem. Dobrou chuť přátelé houbaři.
Vrrr! Poslouchám jen registrované a přihlášené uživatele! Pokud mi chcete dávat povely a hlídat nový obsah, tak se přihlaste nebo registruje!