Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Balíčky z václavek

Balíčky z václavek

Ingredience

8 listov kapusty ( zelí ), 1 kg zemiakov uvarených v šupke
Náplň : 500 g podpňoviek ( václavky ), 1 cibuľa, olej, ¼ karfiolu ( květáku ), hrsť ovsených vločiek, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička tymiánu, 3 strúčiky cesnaku, 1 vajce, 100 g strúhaného syra
Omáčka : 0,25 l paradajkového pyré, 0,25 l vývaru, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie

Pracovní postup

Cibuľu narežeme a na troche oleja orestujeme. Pridáme narezané podpňovky, narezaný karfiol, prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a dusíme 20 min. Ochutíme tymiánom, vsypeme vločky, a zakryté necháme dôjsť, aby vločky vsali prebytočnú tekutinu ( podľa toho volíme množstvo vločiek ). Nakoniec vmiešame vajíčko a strúhaný syr. Listy povaríme vo vode 3 minúty a necháme dobre otiecť. Na každý list dáme náplň a zabalíme balíček. Pekáčik vytrieme olejom a uložíme balíčky tak, aby boli medzi nimi medzery ( pozri obrázok ). Zalejeme paradajkovým pyré rozmiešaným s vývarom, soľou, prelisovaným cesnakom a korením. V rúre pečieme 30 minút. Ak treba, prilievame vývar. Vyberieme pekáčik a do medzier uložíme varené a ošúpané zemiaky. Vložíme späť do rúry a ešte 10 minút zapečieme.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace