Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Bakoňská houbová polévka

Bakoňská houbová polévka

Ingredience

400 g čerstvých hub nakrájených na plátky
3 lžíce sádla
1 cibule nakrájená na drobno
1 lžička sladké ml.papriky
sůl a pepř dle chuti
1 mrkev nahrubo nastrouhaná
kousek celeru nahrubo nastrouhaného
2 lžíce hladké mouky
1 petržel nahrubo nastrouhaná
100-200 ml sladké smetany
1 l vývaru či vodu s masoxem
petrželka a zakysaná smetana na ozdobu

Nočky :
2 lžíce hrubé mouky
1 vejce
špetka soli
(můžeme přidat špetku sody ) - vše rozmícháme

Pracovní postup

Na sádle zpěníme cibulku, přisypeme mletou papriku, houby, sůl, pepř.Orestujeme a dusíme cca 10 minut.Přidáme zeleninu, zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Ke konci zavaříme nočky (vykrajujeme lžičkou nabo protlačíme přes síto na halušky) a uvaříme do měkka. Ve sladké smetaně rozmícháme hladkou mouku a přilijeme do polévky.Přidáme petrželku a případně dochutíme. Na talíři zdobíme lžící kysané smetany,ale není to nutné.Lze i bez.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace